Mistralvindar under lördagen lyfte Anton och Lovisa

  • 3 aug 2024

image: Mistralvindar under lördagen lyfte Anton och Lovisa

När vindarna blåser starkare får de svenska seglarna visa vad de går för. Andra halvan av OS-seglingarna i Marseille har dragit igång med fler klasser på startlinjen. Idag såg vi fina resultat för blå-gula segel i både ILCA6 och 470 mix.

Foto: World Sailing

 

Stark klättring för Dahlberg/Karlsson

Den rutinerade duon Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson i 470 mix trivdes i de nordvästliga mistralvindarna på 7-9 m/s och seglade otroligt starkt idag med en spik och en andraplacering. Det lyfte dem till en tredjeplats i totalen. Med en borträknad placering leder japanska Okada/Joshioka, som är en av favoriterna, fem poäng före det svenska teamet och tvåa är Österrike endast en poäng före. Det är 6 race att segla kvar innan medaljfinalen.

 

Revanch för Josefin Olsson

Efter en riktigt trög start för OS-silvermedaljören från Tokyo Josefin Olsson i ILCA 6 i inledningen av OS-regattan igår så visade hon sin kapacitet idag. Hon avslutade dagen på topp med en spik och tillsammans med en nionde och en tolfteplacering klättrar hon till en 15:e plats av totalt 43 deltagande nationer, vilket är det största fältet på OS. I toppen ligger holländskan Marit Bouwmeester som tidigare har en OS-medalj av varje valör. Danska Marie Rindom med 1 OS-guld och 2 OS-brons är tvåa och trea är brittiskan Hanna Snellgrove.

 

Trevande start för topp-tippade Järudd/Jonsson

Vårt Nacra 17-team Emil Järudd/Hanna Jonsson gjorde sin OS-debut tillsammans i dag. En lite trevande start med serien 13, 18, 10 men de har många dagar kvar att visa vad det går för och vi följer dem med spänning.

 

Imorgon fortsätter kvalserien med race även söndag och måndag. Enligt planeringen blir det medaljfinal i ILCA6 på tisdag, och sedan i 470 och Nacra på onsdagen. Vid dåliga vindar kan finalerna skjutas fram en eller två dagar (på samma vis som hände i 49erFX och vindsurfing-klasserna).

 

Länk till resultat

 

Fler foton från World Sailing:

Josefin i ILCA6 (ovan)

 

Emil och Hanna i Nacra 17 (ovan)

 

Lovisa och Anton i 470 mix