Medaljrace i 49erFX uppskjutet - men Vilma och Rebecca tar det med ro

  • 1 aug 2024

image: Medaljrace i 49erFX uppskjutet - men Vilma och Rebecca tar det med ro

När de avgörande medaljseglingarna i 49erFX skulle köras idag på eftermiddagen hade vindarna i Marseillebukten mojnat och det blev svårt att genomföra enligt plan. De svenska tjejerna fick en lång dags väntan på stranden innan det stod klart att de får vänta tills imorgon, men känner sig fortsätt lugna och förväntansfulla.

Foto: World Sailing

 

- För oss är det helt okej, säger Rebecca och syftar på att det är oklara förhållanden, olika besked och sedan avblåst.

Redan innan tjejerna hunnit ut på vattnet blev herrklassen 49er avbruten mitt i medaljracet för att sedan skjutas upp, avbrytas och igen och slutligen även det flyttas till morgondagen. Under tiden fick tjejerna vänta i ovisshet i tälten på stranden.

- Och vi är bra på att stänga av och bara chilla, hälsade Vilma efteråt, och i tillägg till detta så vet många som känner henne att hon kan stänga av, vila och till och med sova överallt. En viktig egenskap att ha som elitidrottare.

Med fyra dagars viktiga seglingar i ryggen med resultat som gått både ner och upp i listorna finns det mycket känslor, men också motivation inför det avgörande racet som de nu får ta med sig till morgondagen. Vilma och Rebecca ligger fortsatt på tredje plats med 74 poäng, bakom ledande Frankrike på 67 poäng och Nederländerna på 68 poäng. 

- Efter de första två dagarnas segling var vi väldigt besvikna och kände att vi inte fått ur oss vår fulla potential. Vår favoritvind är 6-7 m/s och vi ser fram emot morgondagen, säger Rebecca.

- Vi har så många fans här på plats. Det är jätteroligt och det känns verkligen som att vi seglar för dem, avslutar hon med ett stort leende.

 

 

Ny preliminär tidpunkt för medaljrace i 49erFX är kl.12.10 på fredagen (men kan såklart komma att skjutas upp om vindförhållanden inte är rätt)

 

Foton: World Sailing