image: Från klubb till OS - en intervjuserie

Vi hyllar klubbarnas betydelse för varje seglares möjlighet att förverkliga sina drömmar och att utvecklas i alla åldrar. Här på vår sida hittar du intervjuer med våra landslagsstjärnor och berättelserna om hur allting startade.

Två OS-medaljer - en riktig laginsats

• 12 aug 2024

image: Två OS-medaljer - en riktig laginsats

Under ledning av vår förbundskapten Magnus Grävare har detta team bidragit stort till våra två OS-medaljer.

Fira medaljerna och hela seglingslandslaget med oss

• 9 aug 2024

image: Fira medaljerna och hela seglingslandslaget med oss

På måndag 12 augusti kl.15.00 tar vi emot Anton & Lovisa tillsammans på Mall of Scandinavia i Solna. Kom dit och fira dem du också!

OS-brons för Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson i 470

• 8 aug 2024

image: OS-brons för Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson i 470

Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson tog Sveriges andra seglingsmedalj på OS 2024 när de stod för en stark segling i torsdagens medaljrace i Marseille. Tuff och smart segling på sista kryssen, tillsammans med en bra start, var nyckeln till en bronsmedalj i 470-klassen.

Emil Järudd och Hanna Jonsson slutar tia på OS

image: Emil Järudd och Hanna Jonsson slutar tia på OS

Efter en tyngre inledning på OS-regattan lyckades Emil Järudd och Hanna Johnsson vända trenden med en fin serie i de sista fyra seglingarna i grundserien med placeringarna 1-7-6-9.

Anton och Lovisa jagar medalj i 470-finalen

• 6 aug 2024

image: Anton och Lovisa jagar medalj i 470-finalen

Endast ett race återstår i 470-klassen i OS-seglingarna i Marseille. Hoppet om en medalj lever för Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson som ligger på en fjärde plats efter tisdagens två seglingar där de var elva och fyra.

Anton och Lovisa jagar medalj på OS-seglingarna i 470

• 4 aug 2024

image: Anton och Lovisa jagar medalj på OS-seglingarna i 470

Efter drygt halva tävlingen och sex race är Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson i högsta grad med i striden om medaljerna i 470. Efter en seger och en 13:e plats i söndagens lättvindsseglingar i Marseille ligger de på fjärde plats – endast en poäng från tredjeplatsen och sju poäng efter ledaren.

Mistralvindar under lördagen lyfte Anton och Lovisa

• 3 aug 2024

image: Mistralvindar under lördagen lyfte Anton och Lovisa

När vindarna blåser starkare får de svenska seglarna visa vad de går för. Andra halvan av OS-seglingarna i Marseille har dragit igång med fler klasser på startlinjen. Idag såg vi fina resultat för blå-gula segel i både ILCA6 och 470 mix.

Fira silvermedaljörerna i Stockholm 4 augusti

image: Fira silvermedaljörerna i Stockholm 4 augusti

Kom och fira Vilma och Rebecca när de anländer till Sverige redan nu på söndag 4 augusti! Vi tar emot dem på Olympiafestivalen på Mall of Scandinavia kl.14.00 - ta med dig vännerna i klubben och kom dit för att uppleva glädjen och se medaljerna på nära håll!

Svenskt OS-silver i segling till Bobeck/Netzler efter starkt medaljrace

• 2 aug 2024

image: Svenskt OS-silver i segling till Bobeck/Netzler efter starkt medaljrace

I ett taktiskt, strategiskt och tekniskt fulländat medaljrace tog Vilma Bobeck/Rebecca Netzler ett OS-silver i 49erFX före nederländska Odile van Aanholt/Anette Duetz. Nederländskorna, som ledde medaljracet och hade guldläge några hundra meter före mål, gjorde ett stort misstag och seglade igenom startlinjen i stället för mållinjen. De upptäckte misstaget men hade då tappat placeringar men klarade guldet med en placerings marginal. De ledande fransyskorna Sarah Steyaert/Charline Picon gjorde ett sämre medaljrace och låg som sämst nia men seglade upp sig till en sjätteplats och säkrade en bronsmedalj.

OS över för Johanna Hjertberg

• 1 aug 2024

image: OS över för Johanna Hjertberg

26-åriga Johanna Hjertberg från KSSS avslutade sin OS-debut med en fin sjätteplats men totalt blev hon 20:e av 24 deltagare och det krävdes att vara topp 10 för att ta sig vidare till morgondagens finalseglingar.

Medaljrace i 49erFX uppskjutet - men Vilma och Rebecca tar det med ro

image: Medaljrace i 49erFX uppskjutet - men Vilma och Rebecca tar det med ro

När de avgörande medaljseglingarna i 49erFX skulle köras idag på eftermiddagen hade vindarna i Marseillebukten mojnat och det blev svårt att genomföra enligt plan. De svenska tjejerna fick en lång dags väntan på stranden innan det stod klart att de får vänta tills imorgon, men känner sig fortsätt lugna och förväntansfulla.