Från klubb till OS

  • 16 jul 2024

image: Från klubb till OS

Vi hyllar och uppmärksammar moderklubbarnas betydelse för våra elitseglares utveckling genom kampanjen "Från klubb till OS" där alla seglarklubbar får chansen att vara med på vägen och samtidigt lyfta sin egen verksamhet med härlig energi under denna OS-sommar.

Varje seglare som tar sig till OS har en gång börjat i en hemmaklubb och fått hjälp av fina ledare och tränare som skapat energi och glädje. En klubbmiljö med vänner och gemenskap som fått dig att vilja fortsätta och utvecklas. 

Även om du senare går vidare till en annan klubb så finns moderklubbens betydelse kvar i dig, och de där första stegen och gemenskapen kan vara det som får dig att fortsätta. 

 

I den här kampanjen vill vi passa på att lyfta moderklubbarna i smått och stort, och i samband med den ökade uppmärksamheten kring OS göra så att även klubbarna får ta del av stjärnglansen och strålkastarljuset. Tillsammans kan vi öppna dörren för fler att få chansen att börja med segling någonstans i Sverige, och påbörja sin resa. Det kanske inte behöver vara en resa mot OS - det kan också vara en resa mot ett livslångt intresse för segling, att segla över Atlanten, att vara en del av en besättning eller att själv bli ledare och tränare. Alla resor börjar med ett första steg!

 

 

48 klubbar har hittills gått med i Kampanjen "Från klubb till OS" som startade i maj och som syftar till att locka fler seglare till sporten, hylla de lokala klubbarnas viktiga arbete och utnyttja den ökade mediala uppmärksamheten kring OS och våra medaljchanser. 

Läs mer på Svenska Seglarförbundets hemsida (länk)