Nyheter

Vilma och Rebecca trea inför OS-finalen i 49erFX

  • 31 jul 2024

image: Vilma och Rebecca trea inför OS-finalen i 49erFX

Vilma Bobeck/Rebecca Netzler bjöd på strålande segling i två av onsdagens tre race i 49erFX. Det tredje blev något tuffare för svenskorna som ligger kvar på bronsplats – men de har minskat avståndet rejält upp till Nederländerna och Frankrike som ligger före. Nu återstår endast ett finalrace.

Vilma och Rebecca på pallplats i OS

  • 30 jul 2024

image: Vilma och Rebecca på pallplats i OS

Tredje dagen av OS-seglingarna i Marseille bjöd äntligen på bra vindar. Precis det som Vilma Bobeck och Rebecca Netzler väntat på. Inför dagen låg de tolva och efter serien 2-1-6 i tisdagens tre race är de nu på bronsplats. Fyra race återstår innan medaljerna är fördelade i 49erFX.

Svaga vindar fortsätter prägla OS-seglingarna

  • 29 jul 2024

image: Svaga vindar fortsätter prägla OS-seglingarna

Andra dagen av OS-seglingarna i Marseille bjöd även den på mycket lätta vindar med en del väntan – både på land och ute på vattnet. Det gällde för Vilma Bobeck och Rebecca Netzler i 49erFX – men framför allt för vindsurfarna och Johanna Hjertberg. Men till slut lyckades de genomföra två race i den klassen.

Tuff start för Vilma & Rebecca i vindfattig OS-premiär

  • 28 jul 2024

image: Tuff start för Vilma & Rebecca i vindfattig OS-premiär

Vilma Bobeck/Rebecca Netzler (49erFX) och Johanna Hjertberg (Vindsurfing) var först ut av svenskarna när de olympiska seglingarna drog i gång på söndagen i Marseille. Mycket lätta vindar präglade dagen, där Vilma och Rebecca fick en tuff start och ligger på 13:e plats i totalen.

Så hittar du GPS-tracking från seglingen

  • 28 jul 2024

image: Så hittar du GPS-tracking från seglingen

Här på vår OS-site tillhandahåller vi direkt länk till live tracking från alla race så att du kan följa varje moment, även utan prenumerationer eller sändning. 

Allt du behöver veta inför OS

  • 28 jul 2024

image: Allt du behöver veta inför OS

Den 26 juli invigs sommarens Olympiska Spel i Paris och vi har samlat all viktig information för dig som vill följa de svenska seglarnas jakt på medaljer. Här hittar du information om klasser, schema, deltagare, platser och hur du följer tävlingarna på bästa sätt. 

Josefin Olsson blir Sveriges fanbärare på OS

  • 25 jul 2024

image: Josefin Olsson blir Sveriges fanbärare på OS

"Det är verkligen en stor ära för mig" säger fyrfaldiga olympiern Josefin, som kommer bära fanan tillsammans med ryttaren Peder Fredricson. Årets spektakulära OS-invigning i Paris inleds klockan 19.30 på fredagskvällen med en sex kilometer lång båttur på floden Seine. 

Från klubb till OS

  • 16 jul 2024

image: Från klubb till OS

Vi hyllar och uppmärksammar moderklubbarnas betydelse för våra elitseglares utveckling genom kampanjen "Från klubb till OS" där alla seglarklubbar får chansen att vara med på vägen och samtidigt lyfta sin egen verksamhet med härlig energi under denna OS-sommar.